maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16: Jouluinen sanapeli/tarina

Yksi päivä lehdessä oli vinkkejä mitä jouluna voi tehdä. Nappasin sanapelin ohjeet ja toteutan sen nyt täällä. Ohjeet: Keksikää jouluaiheisia sanoja asettamassanne aikarajassa. Kun sanat on keksitty on aika kirjoittaa tarina, johon pitää sisällyttää keksityt sanat. Se joka on saanut eniten sisällytettyä järkevästi sanojaan on voittaja. Tarinan keksimisessä voi olla esimerkiksi 20 min aikaa.
Minä otin aikarajaksi Walking in the air-kappaleen, ja kilpailen itseni kanssa niin että yritän keksiä järkevän tarinan sisällyttäen kaikki keksimäni sanat tarinaan. :-D
Sanani: Joulukuusi, pipari, torttu, lahja, joulupukki, joulupallo, olkipukki, kinkku, riisipuuro, joulutähti, punainen, kultainen, tonttu, tonttulakki, jouluvalot, kynttilä, suklaa, joululaulut, lumihiutale ja enkeli.

Asuipa kerran pienen pienessä punaisessa mökissä yksinäinen tonttu. Joka joulu tonttu toivoi, että joku eksyisi hänen mökilleen viettämään joulua hänen kanssaan. Jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa tonttu oli leiponut torttuja ja pipareita sekä tehnyt itse suklaata. Myös joulukuusen hän oli hakenut sisälle ja koristellut sen jouluvaloilla, kultaisilla joulupalloilla ja enkelikoristeilla. Ikkunalle hän oli asettanut olkipukin ja kynttilän. Joulupöytää koristi joulutähti
Kun jouluaatto koitti tonttu näki kuinka ulkona satoi isoja lumihiutaleita. Lumisade oli todella sakea, jolloin tonttu ajatteli: Ei tänne kukaan nyt voi eksyä, koska kuka nyt tuossa kelissä ulos lähtisi? Tonttu toivoi, että illaksi lumisade lakkaisi. Iltaa varten tonttu rupesi tekemään riisipuuroa ja kinkunkin hän laittoi uuniin. Aika kuitenkin kului ja lumisade ei lakannut. Tonttu ei jaksanut enää odottaa mahdollista vierastaan, vaan veti tonttulakin päähänsä ja alkoi syömään. Yhtäkkiä kesken syönnin hänen talonsa tärähti. Tonttu juoksi pihalle katsomaan mikä tärähdyksen oli aiheuttanut. Tontun suu loksahti auki, kun hän näki että joulupukki poroineen oli törmännyt hänen mökkiinsä lumisateen takia.
 Reki meni rikki joten joulupukki ei voinut jatkaa matkaansa kotiin. Tonttu toivotti joulupukin ja porot tervetulleeksi viettämään joulua hänen kanssaan. Joulupukki oli kiitollinen tarjouksesta ja samalla hän muisti pussiinsa jääneen lahjan, jonka hän kaivoi tontulle lahjaksi. Tonttu oli hyvin iloinen, kun kerrankin hän sai seuraa jouluksi. Tonttu, joulupukki ja porot viettivät yhdessä oikein mukavan joulun ja joulupukki lupasi tulla tontun luokse seuraavanakin jouluna.
Täytyy kyllä sanoa, että tarinoiden keksiminen on heikentynyt ala- ja yläasteelta. :-D

4 kommenttia:

 1. Ihana tarina :)
  Ihan loogisesti tarina eteni ja sai vielä onnellisen lopunkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitkään meni kun tuota kirjoitti, taidot vähän ruostuneet kun ei ole tarvinnut kirjoitella tarinoita...

   Poista