tiistai 30. tammikuuta 2018

Appelsiinijuustokakku

Tämä kakku oli meillä joulupöydässä ja voin muuten sanoa raikkaan appelsiinin hieman helpottavan ähkyoloa! Appelsiini sopi yllättävän hyvin piparin kanssa, ja syy siihen miksi appelsiiniin ylipäätään päädyin oli kaupan valikoima. 2 makeaa tuorejuustoa; appelsiini ja marjainen - näistä ensimmäinen oli jouluisempi. Lopputulos oli kuitenkin hyvä. :) Mikäli pipareista tulee liian jouluinen fiilis, kannattaa ne vaihtaa johonkin muihin kekseihin!
Pohja:
n. 150g pipareita
75 g voita
Täyte:
1 prk appelsiinituorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
3 liivatetta
0,5 dl kuumaa vettä
Koristelu:
tummaa suklaata

1. Murskaa keksit, sekoita sulatettu voi joukkoon ja levitä seos irtopohjavuuan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan
2. Vatkaa vispikerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Sulata liotetut liivatteet kuuman veden joukkoon ja lisää ohuena norona seoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
3. Sulata tummasuklaa ja koristele kakku haluamallasi tyylillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti