tiistai 19. joulukuuta 2017

Kosteutusta korppukäsille

En varmasti ole ainoa joka nostaisi käden pystyyn, jos joku kysyisi kenellä kuivaa iho talvella. Pakkasten tultua iho on kuiva päästä varpaisiin ja erityisesti tästä säästä kärsii kädet. Voin olla väärässä, mutta muistan kuulleeni että olisi hyvä käyttää hanskoja heti kun lämpötila laskee alle +5 asteen. Itselläni ei ainakaan tule tartuttua hanskoihin lyhyemmillä matkoilla vaan tungen kädet takin taskuihin. En siis toisaalta ihmettele, että kynnet napsuu ja kädet on kuin korput kun ei niistä tule huolta tarpeeksi pidettyä. 
 Osasin kesällä kuitenkin ennustaa tulevan tilanteen ja ostin Kikolta testiin kosteuttavat hanskat. Nämä lupaavat kosteutusta käsille ja kynsille. Hanskat olivat kiinni toisissaan joten sisällä ollut geelimäinen neste ei päässyt valumaan pois. Fiksua!
 Mitoitus näissä oli tehty melkein samalla kaavalla kuin hiusväripurkkien mukana tulevissa hanskoissa, mutta olisipahan mahtuneet pidemmätkin kynnet sisälle. Annoin näiden vaikuttaa n. 15 minuuttia jonka jälkeen yritin hieroa käsiin jääneen nesteen käsiin, mutta jouduin huuhtomaan ylimääräisen nesteen pois käsistä kun kärsivällisyys loppui viiden minuutin jälkeen. 
Lopputulos oli kosteutettu, mutta olisin kaivannut vielä kosteutetumpia käsiä. Geelimäinen muoto ei välttämättä ollut paras; ehkä joku voide olisi voinut toimia paremmin. Oli kuitenkin kiva testata ja voisin ostaa uudelleenkin. :) Ja muistin juuri että ostin jaloille samalla idealla olevat sukat, katsellaan miten niiden käy.
Minkälaisia kosteustuotteita sinä olet testannut? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti