keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Appelsiini-suklaajuustokakku

 Heippa!
Viime viikolla leivoin pitkästä aikaa juustokakun. Kakku hävisi nopeasti parempii suihin, joten jaan teillekkin tämän ohjeen. :) 

Pohja:
- 150g pipareita
- 75g voita

Suklaatäyte:
- 2 dl vispikermaa
- 1 pkt vaniljatuorejuustoa
- 1 prk appelsiini-suklaarahkaa
- n. 65g suklaata
- 3 liivatetta
- 0,5 dl kuumaa vettä

Appelsiinitäyte:
- 2 dl vispikermaa
- 1 pkt appelsiinituorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2,5 liivatetta
- 0,5 dl kuumaa vettä

Aloita vuoraamalla irtopohjavuoka (halkaisija n. 20cm) leivinpaperilla. Murskaa piparit ja sulata voi. Lisää piparimurska voin sekaan, taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja laita suklaa sulamaan vesihauteeseen. Sekoita vispikerma suht kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja sulanut suklaa. Liota liivatteet kuumaan veteen ja lisää täytteeseen hyvin samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna sen olla jääkaapissa ainakin pari tuntia. Tämän jälkeen tee appelsiinitäyte samalla kaavalla kuin suklaatäyte ja kaada täyte suklaatäytteen päälle. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä, joten tämän voi huoletta tehdä hyvissä ajoin, mutta myös yön yli hyydytys riittää. 
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti