keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kolmen suklaan juustokakku

Siitä on hetki kun olen viimeksi täällä jonkun ruokaohjeen jakanut, joten eiköhän korjata erehdys. Eräänä viikonloppuna oli tiedossa vieraita ja halusin pitkästä aikaa leipoa juustokakun. Googlettelin aikani erilaisia kakkuvaihtoehtoja ja päädyin kolmen suklaan juustokakkuun. Alkuperäisessä ohjeessa kerroksia oli kolme, mutta totesin kahden kerroksen riittävän ihan hyvin, joten tummasuklaa sai koristaa kakun. Maukkaammillaan tämä kakku oli parin jääkaapissa vietetyn yön jälkeen. :)
Pohja:
n. 150-175g keksejä (pipari, domino..)
75 g voita
Maitosuklaakerros:
2 dl vispikermaa
1 prk suklaa tuorejuustoa
sokeria oman maun mukaan
0,5 dl kuumaa vettä
3 liivatetta
Valkosuklaakerros:
2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
n. 100-150g valkosuklaata
0,5 dl kuumaa vettä
3 liivatetta
Pinnalle:
tummaa suklaata
1. Murskaa keksit, sekoita sulatettu voi joukkoon ja levitä seos irtopohjavuuan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan
2. Vatkaa vispikerma, sekoita joukkoon tuorejuusto (ja sokeri). Sulata liotetut liivatteet kuuman veden joukkoon ja lisää ohuena norona kermajuustoseoksen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
3. Vatkaa vispikerma, sekoita joukkoon rahka ja sulatettu valkosuklaa. Sulata liotetut liivatteet kuuman veden joukkoon ja lisää ohuena norona kermarahkaseoksen joukkoon.  Kaada seos maitosuklaakerroksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yöksi.
4. Sulata tummasuklaa ja koristele kakku haluamallasi tyylillä

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen! :) Juustokakut ovat kyllä parhaimmillaan pari päivää "vanhoina" ihan tuoreeltaan niissä ei maku pääse niin esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista se olikin, eikä yhtään liian makeaa vaikka nimestä vois makeaksi päätellä! :) Varsinkin jos jättää ''ylimääräiset'' sokerit pois niin tulos oikein sopiva.

      Poista