lauantai 1. heinäkuuta 2017

Vaniljatäytteinen kakku

Meidän perheelle sattuu tähän kesäkuun viimeiselle viikolle useammat juhlat; kahdet syntymä- ja nimipäivät, jonka vuoksi halusin tänäkin vuonna leipoa kakun. En kuitenkaan halunnut perinteistä kermakakkua, joten soveltamalla mentiin jälleen. Perinteisestä kakusta on muistuttamassa kaakaoinen kakkupohja, mutta loput kakusta onkin sitten muualta.
Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen
3. Kaada taikina kakkuvuokaan (itse vuorasin irtopohjavuokan leivinpaperilla) ja paista n. 30 min 200 asteessa.

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
n. 120g valkosuklaata (ostin 145g ja käytin pari riviä koristeluun)
200g vaniljatuorejuustoa
1. Vaahdota vispikerma ja sulata valkosuklaa
2. Sekoita täytteen aineet keskenään
3. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja levitä täyte osien välille. Halutessasi koristele kakku valkosuklaalla tai täytteellä jos laitat kerroksien väliin vähemmän. Ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Täytettä tulee aika reilusti, joten sitä saa ihan huolella levittää jos laittaa vain kakun väliin. Itse laitoin täytettä hieman liian vähän ensimmäiseen väliin, mutta ulkonäkökysymyshän se onneksi vain oli. Kuten ohjeessa totesin, täytettä voisi laittaa myös päälle, mutta itse koin että kakusta tulee miellyttävämpi kuin täytettä on vain välissä. :) Kakku oli sopivan makea ja hävisi nopeasti parempiin suihin. Suosittelen kokeilemaan jos perus kermakakut tympii! Tätähän voi myös kätevästi tuunata lisäämällä esimerkiksi jotain hilloa täytteen alle.  
 Minkä kakun sinä leivoit viimeksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti