lauantai 23. marraskuuta 2013

Pätkisjuustokakku

Leivoin isänpäiväksi pätkisjuustokakun. Normaaliin tapaan tein kakun omien ohjeiden mukaan. :) Luin noin 3 ohjetta, joiden perusteilla tein oman ohjeeni. Kuvaa koko kakusta en kerennyt nappaamaan, koska se katosi samantien masuihin, joten saatte tyytyä tähän huonolaatuiseen pala kuvaan. :-D
Pohja:
1 pötkö domino keksejä
50g voita
''Täyte'':
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
1 pussi pätkiksiä
(0,5dl sokeria jos tarvitsee)
4 liivatetta 
n. 0,5 dl kuumaa vettä

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja levitä irtopohjavuokan pohjalle(jonne on pingotettu leivinpaperi). Siirrä vuoka jääkaappiin jähmettymään.
2. Vispaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto
3. Sulata pätkikset ja pehmennä liivatteita kylmässä vedessä
4. Sekoita sulaneet pätkikset vipsikerma/tuorejuusto mössöön (samalla myös sokeri)
5. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja kaada samalla vatkaten muihin aineksiin
6. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun olla jääkaapissa ainakin 1 yö (mitä kauemmin kakku on sitä paremmaksi muuttuu)

Meillä kakku tosiaan hävisi todella nopeasti. Tämä oli hieman erilainen juustokakku kuin olin tottunut tekemään. Tässä mintunmaku on todella voimakas. Tämä ei ole kauhean makea, mutta on kuitenkin semmoinen että tulee ''ällöolo'' jos syö liikaa. :-D Ehkä ainut kakku, jonka voisin jopa tehdä uudestaankin, mutta kuten kynsien kanssa, koen että en voi tehdä samanlaista, koska on paljon muitakin kokeiltavana. :-D (tämä on ärsyttävä päähänpinttymä josta olisi joskus kiva joustaa)

Minkälaisia juustokakkuja te olette tehneet? :)

6 kommenttia:

  1. Otettiin ohje ylös, tätä täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! :) Tähän muuten saa vielä vähän vaihtelua jos vaihtaa normidominot esim. minttutäytteisiin. :)

      Poista
  2. Nam,varmasti tosi herkullista :) Kopsasin ohjeen ja testaan lähipäivinä. Sulla on kivan tuntuinen blogi: Liityin just lukijaksi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit lukijaksi! :) Ja kannattaa testata, on hyvää. :)

      Poista
  3. Tämä sun ohje oli loistava, kiitos kun jaoit sen! Kokeilin tuota ja olipas muuten hyvää! Joko siellä teilläpäin on talvi pitkällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui! :) On täällä hieman lunta maassa ja järvet jäässä, aamulla oli -6 pakkasta. Kotipuolessa oli enemmän lunta, siellä tuli semmoinen talvifiilis. :) (Muutamia kuvia on tulossa myöhemmin tännekkin esille)

      Poista