tiistai 27. helmikuuta 2018

Inni

Inni on shetlanninlammaskoira - tutummin sheltti. Ihastuin rotuun vuonna 2007 kun meille otettiin ensimmäinen sheltti. Yhdeksän kuukautta sitten sainkin hakea kotiini ensimmäisen oman koirani, oman shelttini.
Inni on ollut alusta asti hyvin tyypillinen sheltti. Ensimmäinen asia mikä kummastutti uudessa kodissa oli peili. Yhä edelleen Inni saataa mennä peilin eteen katselemaan sen kautta asuntoa. Ylhäällä näkyvä rotta on ensimmäinen ja suosituin lelu - kyllä ikea osaa ;)
Meidän yhteinen taival ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, koska Inniltä meni jalka poikki 10 viikon ikäisenä. Jalka saatiin onneksi leikattua kuntoon, mutta voitte kuvitella mikä työ oli kuluttaa pennulta energia muuten kuin riehumalla. Inni sai pari kuukautta juoksemis/hyppimiskieltoa ja onneksi Inni oppi varomaan jalkaansa myös itse. 
Jalan parannuttua pääsimme viettämään normaalia pentuaikaa ja kouluttautumaan kunnolla koirien tavoille. Jotkut asiat on opittu varsin nopeasti, mutta esimerkiksi autoja, pyöriä ja mopoja haukutaan välillä edelleen. Myös lahkeista tai kengännauhoista on joskus mukava kiskoa lenkillä. :-D Ikkunakyyläys ja namien etsiminen kuuluu Innin lempipuuhiin, samoten lintujen jahtaaminen vaikka lammaskoira onkin.
Minusta olisi ollut mukava päästä kiertämään näyttelyitä Innin kanssa, mutta Inni jäänee liian pieneksi, koska tamminäyttelyssä olimme sentin alle alarajan. Inni on kuitenkin myyty ja ostettu ihan kotikoiraksi, ja siihen hommaan se sopiikin täydellisesti. Aamuisin Innillä on tapana hypätä sänkyä vasten, jolloin nostan sen kainaloon nukkumaan.
Minun pieni innipinni ♥

12 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis Inni! ❤️ Kyllä koirat on parasta maailmassa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inni kiittää ♥ Kyllä ne on parhaita ystäviä mitä on :)

   Poista
 2. Voi ei miten suloinen! <3 Mitä kävi, että Innin jalka meni poikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Inniltä ♥
   Kukaan ei nähnyt tilannetta, mutta muiden koirien kanssa mökillä juostessa luultavasti joko jalka jäi terassilautojen väliin tai sitten Inni tipahti liian korkealta kohdalta terassia maahan huonossa asennossa. :/

   Poista
 3. Voi hyvänen aika mikä pikku höpönassu <3 niin pieni ja suloinen, kauniit persoonalliset kasvot! Ja nuo korvat lurpottaa vähän, ihanat! Mulla on kyllä tosi kova shelttikuume eikä nämä kuvat auta taas yhtään...huomaan Hipussa tosi paljon Sheltin piirteitä, hänen isänsä on siis Sheltti. Tykkään myös keskikokoisista ja suht aktiivisista koirista joten rotu sopii mulle. Toivon Innistä enemmän postauksia, mitä kautta hänet sait ja miten pitkään meni oman Sheltin etsintään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inniltä kiitos♥ Korvat on itseasiassa vielä teipattuna kun yritän saada ne asettumaan alas, meinaavat vielä nousta pystyyn. :D Muistaakseni näin facebookin shelttiryhmässä ilmoituksen vapaasta pennusta ja laitoin kasvattajalle viestiä, mutta se pentu meni sitten muualle. Kasvattaja kuitenkin piti nimeni muistissa ja laittoi sitten viestiä kun sai uuden pentueen, josta sitten löytyikin minulle sopiva. :) Taisi noin puolisen vuotta mennä kunnes oikea löytyi. Kannattaa liittyä sinne fb ryhmään jos et jo ole, koska sieltä tulee aika ajoin vastaan pentuilmotuksia :)

   Poista
  2. Olen siellä jo ja ihastelen aina ihania koirakuvia :) varmaan sitä kautta alan sitten sopivaa pentusta etsimään <3

   Poista
  3. Juu ja kannattaa rohkeasti kysellä kasvattajilta/selata heidän nettisivujaan mahdollisista tulevista pentueista. :) Nyt keväällä on varmasti useampia pentueita syntymässä. Tsemppiä pennun etsintään!

   Poista
 4. Mahottoman söpön näköinen hän! <3

  VastaaPoista