maanantai 30. huhtikuuta 2018

Banaanitiikerikakku

Heippa ja hyvää Vappua!
Tämän viikon postaus tulee päivän etuajassa, jotta kerkeätte leipomaan mikäli munkit ja muut herkut eivät vielä riitä. ;D Alkuperäisen ohjeen bongasin K-ruoka sovelluksesta, mutta tuttuun tapaan muokkasin ohjetta hieman itselle sopivammaksi. Tiikerikakku on aina kuulunut minun lempikuivakakkuihin, joten minun oli pakko testata ohje missä se yhdistettiin toiseen lemppariini - banaanikakkuun. Jos pelkkä tiikerikakku on sinusta kuivaa, kokeile ihmeessä tätä!
Ainekset:
200g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kanamunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Banaaniraita:
3 kypsää banaania (n. 2dl soseena)
hippunen kanelia ja inkivääriä
Kaakaoraita:
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl maitoa
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin sekoittaen. Sekoita jauhoainekset keskenään ja lisää taikinaan.
2. Ota taikinasta erilleen 1/3 osa ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
3. Soseuta banaanit ja lisää sose ns. alkuperäiseen taikinaan.
4. Voitele ja jauhota rengasvuoka ja laita puolet banaanitaikinasta pohjalle. Sitten kaakaotaikina ja sitten loput banaanitaikinasta. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti