sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Höpöttelyä tekokynsistä

Ajattelin nyt ottaa aiheeksi kirjoittaa tekokynsistä. Monet varmaan turvautuvat tekokynsiin, koska ne ovat nopeat ja helppo laittaa, sekä tulos on yleensä hieno. Itsekkin olen kokeillut tekokynsiä. Ensimmäisellä kerralla vain liimasin ne ilman muita toimenpiteitä kynsiin, illalla ei sitten voinutkaan mitään tehdä, kun ne olivat aivan liian pitkät. Ei ihmekkään, kun kaksi niistä napsahti irti vaatteita asetellessa. Toisella kerralla olin ''viisaampi'' ja muokkailin kynnet ennen kiinnitystä. Muokkailulla tarkoitan lyhentämistä sekä muotoilua viilalla. Näistä kynsistä lähtikin varmaan 0,5 cm sekä ne kapenivat huomattavasti. Kynnet kestivätkin kynsillä paljon paremmin, osa jopa viikon. 
Toinen yritys
En kuitenkaan suosittele tekokynsiä kenellekkään. (ellei nyt ihan pakko ole niitä laittaa) Minun kynnet eivät tykänneet siitä kiinnitysliimasta ollenkaan, enkä saanut sitä edes kunnolla poistettua, koska käytän asetonitonta kynsilakanpoistoainetta, ja se liima vaatisi asetonillisen. 
Mutta, jos nyt jostain syystä haluaa laittaa tekokynnet, tässä muutamia vinkkejä joilla ne voi saada pysymään kauemmin kynsillä. Vinkeistä ei kuitenkaan ole apua, jos kynnet joutuvat kovalle kulutukselle. 
  1. Muokkaa kynnet lyhemmiksi, jos ne ovat aivan liian pitkät
  2. Viilaa kynnet omiin kynsiin sopiviksi
  3. Ohjeissa sanotaan että lisää liima tekokynteen, mutta itse sain pysymään kynnet paremmin kun laitoin liiman omalle kynnelle ja sitten painoin tekokynnen siihen
Tuli myös mieleen, että voisi kokeilla laittaa tekokynnen alle ensin kirkasta lakkaa ja sitten liima siihen, jos se kuluttaisi näin vähemmän omaa kynttä ja jos tekokynsi kiinnittyisi paremmin ''tasaisemmalle'' pohjalle. Jos joku teistä kokeilee tätä kikkaa, kertokaa ihmeessä toimiiko se vai ei. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti