sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku

Otin omaksi (sain myös apua eräältä innokkaalta leipojalta,joka tekikin suurimman osan hommista) tehtäväkseni leipoa pääsiäiseksi kakun. Kuten yleensä, keksin kakun ohjeen itse vertailemalla muita ohjeita. 
Kakkuun tarvitset:
75 g voita/margariinia
150-175 g keksejä
-
1 prk jotain makurahkaa (itse käytin vaniljaa)
2,5 dl vispikermaa
sokeria omanmaun mukaan
(mahdollisesti myös vanilja/vanilliinisokeria, itseltä oli loppu)
säilykepersikoita iso purkki (tai mitä haluaakaan käyttää)
4 liivatetta
n. 0,5 dl kuumaa vettä
-
2 prk (250g) mangososetta
2 liivatetta
n. 0,5 dl kuumaa vettä
haluamiasi koristeita

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä keskenään ja levitä irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. (vuoan ''väliin'' kannattaa laittaa leivinpaperi) Siirrä vuoka jääkaappiin viilentymään.
Keskiosa: Vatkaa kerma ja lisää sokeria kunnes tarpeeksi makeaa. Liota liivatteita n. 5 min kylmässä vedessä. Sekoita rahka kerman joukkoon ja sekoita pehmeät liivatteet kuumaan veteen, ja lisää vesi hyvin sekottaen kerma/rahkaseokseen. Pilko persikat pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Kaada seos tasaisesti keksipohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa ainakin 6 h, mieluiten kuitenkin yön yli.
Päällinen: Liota liivatteita n.5 min kylmässä vedessä ja sulata kuumaan veteen. Lisää vesi soseisiin ja kaada kakun pinnalle tasaisesti. Anna hyytyä ainakin pari tuntia, mutta taas mielummin vaikka yön yli, jotta kakku maustuu. Ennen tarjoilua koristele haluamallasi tavalla.

Toivottavasti ymmärrätte ohjetta, kysykää jos on kysyttävää! :)
ps. kakku maistui kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti